مشهد امن است، اما باید برای مقابله با بحران در بالاترین سطح آمادگی باشیم
1400/10/01 1400/10/01مشهد امن است، اما باید برای مقابله با بحران در بالاترین سطح آمادگی باشیم
مشهد امن است، اما باید برای مقابله با بحران در بالاترین سطح آمادگی باشیم
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سید عبدالله ارجائی در ششمین گردهمایی اعضای دوام ثامن که با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی و جمعی از مدیران شهری برگزار شد، افزود: مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد الرضا(ع) کمر همت را برای خدمتگزاری به زائران و مجاوران محکم بسته اند و با پشتوانه امام رضا(ع) مشکلی در خدمتگزاری نمی بینیم.
وی اضافه کرد: بهترین راهکار برای تاب آوری شهری آموزش همگانی است، درکنار آن باید ظرفیت ها و توانمندی های مدیریت بحران را تقویت و نقاط ضعف را شناسایی کرده و کاهش دهیم.
شهردارمشهد با بیان اینکه به سالگرد زلزله بم نزدیک می شویم که در آن بیش از 30 هزار نفر از هموطنان عزیزمان جان خود را از دست دادند، اظهارکرد: زلزله بم 6ریشتر قدرت داشت، ازکجا معلوم است که زلزله ای با قدرت بیشتر روی ندهد؟! لذا باید همیشه برای مدیریت بحران آمادگی داشته باشیم و آموزش های لازم به مردم ارائه شود.
ارجائی تصریح کرد: البته این نکته را قبول داریم که رعایت اصول فنی و مهندسی و مقاوم سازی ساختمانها می تواند درصد بسیار زیادی از خسارات و آسیب ها را در زمان وقوع بلایای طبیعی پیشگیری کند؛ اما آن را به صفر نمی رساند، حتی در پیشرفته ترین کشورها و پیشرفته ترین ساختمان ها نیز اگر مردم به اندازه کافی آموزش نبینند ازدحام جمعیت در زمان وقوع بحران باعث آسیب جانی می شود، لذا اصلی ترین موضوعی که باید دربحث بحران مورد توجه قرارگیرد آموزش مردم و بعد ازآن تربیت نیروی انسانی است.
وی اضافه کرد: معتقدم با توجه به اینکه شهر مشهد زیر سایه امام مهربانی ها است باید در بالاترین سطح ایمنی قرار بگیرد، افزایش تاب آوری شهر و آماده بودن برای مقابله با بحران و تبعات ناشی از بحران در محل هایی که بیشتر بحران آنها را تهدید می کند در دستور کار ما قراردارد و به طور مداوم نیز به آن پرداخته می شود.
شهردارمشهد با بیان اینکه سابقه تاریخی مشهد نشان می دهد که حوادث طبیعی در مشهد زیاد جدی نبوده و شهر در پناه امام رضا(ع) نقطه امنی است، خاطرنشان کرد: اما این باعث آن نمی شود که ما برای مقابله با بحران آمادگی نداشته باشیم، بلکه باید در بالاترین سطح آمادگی قرارداشته و گروه های مردمی مانند دوام ثامن، هلال احمر و.. را آموزش دهیم.
ارجائی افزود: معتقدیم حداقل 30 درصد از مردم شهر باید آموزشهای لازم برای مقابله با بحران را فراگرفته و سپس به سمت آموزش 100درصدی حرکت کنیم.
وی ادامه داد: به همسایگان و زائران علی بن موسی الرضا(ع) می گویم در عین حالی که نباید نگران باشند، اما باید برای مقابله با بحران هوشیار باشند و بدانند زلزله و سایر حوادث طبیعی خبر نمی کند و اگر اتفاق بیفتد برای فراگیری آموزش دیراست.
شهردارمشهد افزود: مدیریت بحران در یک شهر و استان بخش های مختلفی دارد، لذا نیاز است برای آمادگی لازم و ایجاد هماهنگی برای اقدام در مواقع بحران مانورهایی به صورت مستمر برگزار شود.
دیدگاه خود را اینجا قرار دهید