طرح توسعه شهر منطبق با نیاز مردم نیست
1401/04/28 1401/04/28طرح توسعه شهر منطبق با نیاز مردم نیست
طرح توسعه شهر منطبق با نیاز مردم نیست
شهردار مشهد گفت: یکی از فرآیندهای اشتباهی که در شهرداریها وجود دارد، بحث طرحهای تفصیلی دور از واقعیت است؛ بیش از 70 درصد پروانههای ساختمانی در مشهد به کمیسیونها ختم میشوند اما معنی آن خطاکار بودن 70 درصد مردم نیست بلکه طرح توسعه شهری است که انطباقی با نیاز مردم ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، "سید عبدالله ارجائی" در افتتاحیه نشست تخصصی مدیران بحران کلانشهرهای کشور، بیان کرد: بعضی از مشکلات امروز ما ناشی از فرآیندهای اشتباه است و ما بیشتر دنبال حل مسائل مرتبط با افراد دارای معلولیت هستیم.
وی افزود: یکی از فرآیندهای اشتباهی که در شهرداریها وجود دارد، بحث طرحهای تفصیلی دور از واقعیت است؛ بیش از 70 درصد پروانههای ساختمانی در مشهد به کمیسیونها ختم میشود
اما معنی آن خطاکار بودن 70 درصد مردم نیست بلکه
طرح توسعه شهری است انطباقی با نیاز مردم ندارد.
شهردار مشهد ضمن اشاره به اینکه قیمت زمین و ساخت ثابت است و مصالح در شهرهای بزرگ و کوچک هم قیمت است اما این مجوز زمین است که قیمت را زیاد و کم میکند، اظهار کرد: ما فقط در مشهد 35 هزار حکم قلع داریم که نمیتوانیم آن را اجرا کنیم به این دلیل که دستگاه حاکمیتی اجازه نمیدهد کما اینکه این عدد در تهران دو برابر و در مجموع کلانشهرها بالای 150 هزار است. چند درصد از این احکام و احکامی که تبدیل به جریمه شدند و مردم در آن ساکن هستند، به خاطر کمبود ایمنی ساختمان و پایداری آن است؟
ارجائی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل ما عدم انطباق طرحها با نیاز مردم است، مردم در کمیسیون ماده 100 جریمه میشوند مگر سلامت مردم را میتوان با جریمه حل کرد؟ ضوابط آتش نشانی در ایمنی ساختمان ضوابط صدور پروانه است، اگر ساختمان بالای 20 هزار متر باشد بیش از سه سال زمان میبرد و فرآیند صدور پروانه در کشور با نظام مهندسی 9 ماه است.؛ یعنی برای بهرهبرداری سه سال زمان میبرد و در این مدت ضوابط عوض می شود، این مساله باید حل شود ریرا مردم گرفتار ما شدند.
وی اضافه کرد: چه اتفاقی باید رقم بخورد که متروپلها در راه نباشند؟ گواهی ایمنی ساختمان و گواهی پایداری ساختمان را باید الزام کرد که امری شدنی است و قانون نیز پشتیبانی میکند.
شهردار مشهد تصریح کرد: ساختمانهای بسیار زیادی وجود دارند که نیاز به بررسی دوباره دارند و میتوان کمیتهای از سه سازمان تشکیل و بررسی کرد و ساختمانهای جدید نیز گواهی پایداری ساختمان را باید اخذ کنند.
ارجائی گفت: این نشست باید در پایان کار خود چند دستورالعمل اجرایی داشته باشد زیرا در جمع با حضور اندیشمندانی، خروجیهای خوبی متصور هستیم.
دیدگاه خود را اینجا قرار دهید